..." />

Furtuna din Crimeea îi ține ostatici pe turiștii ruși pe peninsulă

Transportul de mărfuri și persoane este blocat de patru zile în peninsula Crimeea. Din cauza codițiilor meteorologice nefavorabile pe mare, mai multe feriboturi nu au circulat prin strâmtoarea Kreci, care face legătura dintre peninsulă și Rusia. Șoferii sunt nevoiți să aștepte la rând peste 24 de ore. foto

În această dimineață, în portul Krîm de pe peninsulă așteptau feribotul peste 550 de camioane, iar alte 400 erau blocate în aeroportul local.

crimeea 2Șoferii de camioane au intenționat organizarea unui protest, dar au fost opriți de poliție. Ei s-au plâns că așteaptă de câteva zile traversarea strâmtorii, iar banii și produsele alimentare li s-au terminat.

Autoritățile locale se așteaptă la un număr și mai mare de vehicule spre sfârșitul săptămânii, deoarece vremea s-a răcorit, temperatura apei a scăzut, iar turiștii au început să plece mai devreme.

O comisie specială, constituită pentru soluționarea situației, nu exclude că feriboturile ar putea să nu circule nici în week-end, de aceea vor fi luate măsuri pentru aprovizionarea locuitorilor și turiștilor din Crimeea cu apă și produse alimentare.

Întrucât Crimeea nu are legătură terestră cu Rusia, accesul autovehiculelor este posibil doar pe feribot. Odată cu anexarea Crimeei de către Rusia în martie 2014, Ucraina a interzis accesul pe peninsulă de pe teritoriul său.  

Crimeea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 9 =