Îndeplinind un angajament făcut de primul-..." />

Franța calcă frâna

Îndeplinind un angajament făcut de primul-ministru în luna ianuarie, pe drumurile din Franța cu doar o bandă pe sens, fără separatoare, s-a introdus o limită de viteză implicită redusă de la 90 la 80 km/h începând cu 1 iulie. 55% din decesele rutiere franceze au loc pe drumuri cu două benzi fără separare.

Modificarea se aplică deci pe cca 40% din rețeaua rutieră din Franța, adică pe aproximativ 400.000 km de drumuri.

Guvernul spune că 350-400 de decese pe an ar putea fi prevenite prin această măsură.

A fost lansată o nouă campanie pentru a comunica beneficiile de siguranță ale noii limite de viteză, inclusiv un film care arată modul în care distanța de oprire de 13 m câștigată prin reducerea vitezei de rulare poate preveni o coliziune serioasă.

Prin scăderea limitelor de viteză la 80km/h, Franța urmărește exemplul țărilor cu cele mai bune înregistrări de siguranță din Europa. Suedia are o limită de 70 km/h pentru drumuri echivalente și are 25 de decese la un milion de locuitori, Norvegia (20), Elveția (27), Danemarca (32) și Țările de Jos (36) au stabilit limita la 80 km/h. Decesele din traficul rutier din Franța se ridică la 53 de decese la un milion de locuitori. În regiunea belgiană vecină din Flandra, limita de viteză pe drumurile rurale a fost redusă de la 90 km/h la 70 km/h în ianuarie 2017.

Sursa: ETSC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − nine =