Ford Româ..." />

Ford oprește producția la Craiova în luna noiembrie

Ford România va opri producţia de la Craiova, atât pentru maşini, cât şi pentru motoare, în luna noiembrie, pe fondul cerererii în scădere de pe piaţa auto europeană. Timp de 13 zile nu vor mai fi produse maşini, în timp ce în cazul motoarelor producţia va fi oprită pentru 8 zile. foto

„Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova în luna noiembrie. Suspendarea timp de 8 zile a producţiei de motoare este cauzată de cererea redusă de vehicule şi se suprapune cu perioada de suspendare a producţiei de vehicule”, au declarat oficialii Ford. 

Ford a luat decizia de a opri producţia de la Craiova şi în lunile septembrie, pentru 7 zile şi octombrie, pentru 13 zile. Este de aşteptat ca producţia să mai fie suspendată şi în luna decembrie. În zilele în care angajaţii nu vor mai lucra aceştia vor primi 80% din salariul de bază, care este estimat la circa 2000 lei, în medie.

Ford produce la Craiova modelul B-Max, dar şi motoarele EcoBoost de 1 litru, cu 100/125 CP, respectiv de 1,5 litri şi 180 CP, acesta din urmă contând pentru 70% din producţia totală de motoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − four =