FMI: România nu a avut niciun termen-limită pentru finalizarea privatizării CFR Marfă

Autoritățile române nu au avut niciun termen-limită pentru finalizarea privatizării CFR Marfă, astfel că și-au îndeplinit obligațiile asumate prin scrisoarea de intenție, a declarat, pentru Agerpres, Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria. foto

„România și-a îndeplinit obligațiile din scrisoarea de intenție, care au inclus inițierea unui proces de privatizare a CFR Marfă. Există, de asemenea, un angajament ferm pentru transferul proprietății și al controlului, dar nu a fost stabilit niciun deadline în acest sens, în condițiile în care aceste lucruri depind de factori pe care Guvernul nu îi poate controla”, a spus Tolosa. 

Întrebat dacă Guvernul are vreo responsabilitate privind eșecul privatizării CFR Marfă, el a răspuns: „Este prea devreme pentru a trage astfel de concluzii. Trebuie făcute cu atenție analize pentru a fi învățate lecțiile pentru viitor”.

Tolosa a adăugat că Guvernul ar trebui să continue activitățile privind privatizarea CFR Marfă. Întrebat când ar trebui reluată privatizarea, Tolosa a precizat că FMI va discuta cu autoritățile române pașii următori cu ocazia vizitei care începe marți.

O misiune a Fondului Monetar Internațional va face o vizită la București, în perioada 22 octombrie — 5 noiembrie 2013, pentru discuții privind evaluarea Acordului Stand-By cu România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + ten =