Florinel Andrei (ARTRI): „Parteneriatul pentru inovații în transporturi, soluția creativă la provocările lumii de azi”

Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) și Corneliu Birtok-Băneasă continuă în 2015 parteneriatul pentru inovații în transporturi, primele rezultate deosebite apărând la Salonul Pro Invent de la Cluj-Napoca.

Inventatorul român Corneliu Birtok-Băneasă a obținut două noi medalii de aur și două diplome de excelență la Salonul Pro Invent, eveniment internațional care s-a desfășurat în zilele de 25.03-27.03.2015. Dintr-un portofoliu de aproximativ 500 de invenții din țară și din străinătate, juriul a apreciat în mod deosebit invențiile lui Corneliu Birtok-Băneasă și le-a premiat după cum urmează: medalie de aur pentru Filtru supraaspirant inversat, medalie de aur pentru Filtrul de aer supraaspirant (proiect aplicat pe Smurd Salvital). Ca o recunoaștere a tuturor activităților sale din ultimii ani, Academia de Științe Tehnice din România i-a acordat lui Corneliu Birtok-Băneasă Diploma de Excelență pentru contribuția la dezvoltarea activității de inventică din România. La finalul Salonului Pro Invent, Centrul de Cercetare „Nanomateriale pentru Microsisteme Mecanice” – Universitatea Valahia-Târgoviște l-a premiat pe inventatorul român cu Diploma de Excelență pentru Dispozitivul Dinamic de Transfer al Aerului.

Felicităm rezultatele deosebite obținute de partenerul nostru și ne reafirmăm dorința de a sprijini permanent dezvoltarea transporturilor rutiere internaționale, într-un mod dinamic și creativ. În perioada 15.04-19.04.2015, Corneliu Birtok-Băneasă va participa, cu sprijinul ARTRI, la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − seventeen =