Celebra marcă auto ital..." />

FIAT a devenit partener strategic ZIL

Celebra marcă auto italiană FIAT va asambla autovehicule în atelierele uzinei de maşini ZIL din Federaţia Rusă. Compania italiană a semnat acordul de producţie a maşinilor marca FIAT cu noul partener Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, care a decis să susţină concernul auto pentru a deţine o participaţie de 20% la viitoarea societate mixtă. foto

Investiţia totală în noul proiect se va ridica la suma de aproximativ 850 de milioane de euro. Acordul prevede atât utilizarea uzinelor ZIL din Moscova, cât şi construcţia unei fabrici auto în regiunea Leningrad, în apropiere de Sankt-Petersburg.

Ambele unităţi de producţie sunt proiectate pentru a construi circa 120.000 de vehicule pe an: automobile comerciale din gama FIAT Ducato, autoturisme FIAT şi Jeep. Potrivit producătorului ZIL, uzina şi-a început activitatea înainte de primul război mondial, asamblând modelele FIAT.

Fondată în 1916 de către fraţii Reabuşinski împreună cu Alexandr Kuzneţov, uzina de automobile din Moscova a obţinut de la comandamentul tehnico-militar principal rus o cerere pentru construcţia a 750 de camioane cu o greutate de trei tone, marca FIAT.

Mai apoi acest tip de maşini au fost înlocuit cu altul, de 1,5 tone, FIAT-15, creat de inginerii italieni în 1911 şi livrat în Rusia… citeşte tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =