Câteva zeci de agricultori au blocat ..." />

Fermierii au blocat DN7

Câteva zeci de agricultori au blocat DN7, în apropiere de Nădlac, nemulțumiți că nu mai acces la terenuri. Oamenii sunt nemulţumiţi că autostrada Nădlac – Arad le blochează accesul la terenurile agricole. foto

Oamenii se plâng că trebuie să facă un ocol de vreo 12 kilometri ca să ajungă cu utilajele să poată lucra terenurile, ceea ce înseamnă costuri foarte mari generate de consumul mare de carburant. Problema s-ar rezolva, spun fermierii, dacă autoritățile ar da curs solicitării lor și ar construi un pasaj pentru tractoare și combine, astfel încât utilajele să poată trece de o parte și de alta a autostrăzii. 

Acesta nu este primul protest al agricultorii din Nădlac față de construcția autostrăzii Arad-Nădlac. Oamenii au mai ieșit în stradă și în luna decembrie a anului trecut, și în primele luni ale acestui an. Până acum, solicitările lor au rămas fără ecou în rândul autorităților.

Cultivarea terenurilor este singura sursă de venit a celor mai mulți localnici. Ca urmare a construcției autostrăzii Arad-Nădlac, ei trebuie să facă un ocol de circa 12 kilometri ca să ajungă cu tractoarele sau combinele pe bucată. Potrivit declarațiilor fermierilor, circa 7.000 de hectare rămân izolate, pentru că autoritățile refuză să construiască un pasaj pentru utilajele agricole.

Există un pasaj pe drumul județean 709J, însă nici tractoarele, nici combinele nu îl pot traversa, pentru că este în formă de „S”. În aceste condiții, singura șansă ca cele 7.000 de hectare să nu rămână nelucrate este ca oamenii să apeleze la tehnicile bunicilor lor: să dea cu sapa cât e ziua de lungă, spune amărât nea Gheorghe, unul dintre protestatari. (EVZ)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 17 =