Aceasta este nava ELLEN. Ceea ce dife..." />

Fără fum și fără zgomot

Aceasta este nava ELLEN. Ceea ce diferă la trecerea acestui feribot este că nava face asta fără zgomot sau fum.

Inaugurat în august, Ellen este cel mai puternic feribot 100% electric din lume și deschide calea către o transformare concretă a traficului maritim.

În portul ei de origine de pe insula daneză Ærø, nava Ellen își încarcă pasagerii și își reîncarcă bateriile.

Odată deconectată, nava de 750 de tone pleacă pentru una din cele cinci călătorii ale sale zilnice până la o insulă vecină.

Acest proiect a fost co-finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu insularii dornici să elimine emisiile de carbon.

Nu este primul feribot electric, dar, după cum explică coordonatorul proiectului E-ferry, Trine Heinemann, există două motive pentru care este această navă este atât de specială:

„În primul rând, nava e complet electrică, deci nu există ulei la bord pentru a rula nimic. Și în al doilea rând, distanța pe care o acoperim este de 22 de mile nautice. Aceasta este de șapte ori mai mare decât cea parcursă de navele existente. ”

Căpitanul Thomas Larsen, spune că echipajul s-a familiarizat imediat cu acest nou instrument.

„De fapt, motoarele electrice sunt mai puternice, așa că este destul de frumos. Nava se conduce aproape ca o barcă cu motor de mare viteză!”

Fabrica Leclanche din Yverdon-les-Bains a fost selectată pentru a alimenta noua navă.

Producătorul de baterii a dezvoltat mai multe inovații pentru a satisface cerințele proiectului, în ceea ce privește siguranța și eficiența.

„Aproape 12% din emisiile de CO2 provin din traficul marin în zona economică europeană. Iar alte 13% de la autovehicule. Trebuie să ne concentrăm și asupra sectorului maritim. Aceasta este cea mai rapidă cale de combatere a emisiilor de CO2 în Europa”, spune Directorul general, Anil Srivastava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 3 =