Fanii Euro-2012 vor trece frontiera ucraineană în 20 de secunde

Serviciul de Grăniceri din Ucraina a finalizat toate pregătirile tehnice pentru ca fanii campionatului European de fotbal Euro-2012 să poată trece prin punctele de control vamal din aeroporturi în doar 20 de secunde. foto

„Am executat cerința UEFA – 20 de secunde pentru fiecare pasager”, a precizat reprezentantul Serviciului ucrainean de Grăniceri, Konstantin Dașevskii.

Pentru ca operațiunile de control al călătorilor să se desfășoare rapid, companiile aeriene vor transmite din timp lista pasagerilor către Serviciul Vamal. Astfel, la sosire, gănicerii vor verifica doar daca actele de identitate ale călătorilor corespund.

Totodată, la punctele de trecere a frontierei cu specific rutier au fost create așa-numitele „coridoare euro”, la care va fi implantată o procedură simplificată de control. Vehiculele vor fi oprite doar la frontiera poloneză, unde vor fi verificate concomitent de către grănicerii polonezi și ucraineni.

Cea de-a 14-a ediție a turneului final al Campionatul European de fotbal va începe în această seară în Polonia. Finala se va juca în Ucraina, la Kiev pe 1 iulie. Euro 2012 va fi ultimul turneu european la care vor participa doar 16 echipe de fotbal, urmând ca din 2016, la competiţia ce va avea loc în Franţa, la turneul final să se califice 24 de echipe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 12 =