La Parlame..." />

Expoziție dedicată Dunării la Parlamentul European

La Parlamentul European de la Bruxelles a fost inaugurată expoziţia „Dunărea – Fluviu European – 1856 – Înființarea Comisiei Europene a Dunării”. Evenimentul a fost organizat pe 25 martie, la inițiativa europarlamentarului român Adriana Ţicău care împreună cu alți doi colegi, Michael Theurer (Germania) și Danuta Huebner (Polonia), au marcat 157 de ani de la înființarea Comisiei Europene a Dunării (CED). foto

În expoziţie sunt expuse fotografii din toate statele membre UE riverane Dunării: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria şi România, precum şi din viitorul stat membru, Croaţia. 

Muzeul de istorie din Galaţi expune documente şi imagini aferente Comisiei Europene a Dunării care a fost înființată la 30 martie 1856, în urma tratatului de pace încheiat la Paris şi care a avut inițial sediul la Galaţi, România.

Parlamentul European va găzdui această expoziție în perioada 25 – 28 martie 2013.

Pe 26 martie, eurodeputata Adriana Ţicău, inițiatoarea Forumului pentru Dunăre din Parlamentul European, va organiza conferința cu tema „Promovarea turismului şi culturii în regiunea Dunării”. La eveniment va participa și vicepreşedintele Comisiei Europene Antonio Tajani- Comisarul responsabil pentru turism.

Conferința va începe la ora 14:00 (ora Bruxelles-ului), în sala ASP 5G-1 din Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 17 =