Exporturile ..." />

Exporturile României pe piaţa chineză au crescut

Exporturile României pe piaţa chineză au crescut, în primele opt luni ale anului, cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, au anunţat autorităţile, la o întâlnire cu oameni de afaceri chinezi organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României. foto

Directorul general adjunct din Departamentului de Comerţ Exterior şi Relatii Internaţionale al Ministerului Economiei, Valentin Brebenel a declarat că, deşi deficitul comercial între cele două ţări a scăzut faţă de anul trecut, acesta se ridică la cifra de 1,3 miliarde de dolari. 

China ar putea deveni o nouă destinație de export și pentru carnea românească. În această săptămână, un grup de producători români din industria cărnii participă la un eveniment dedicat sectorului cărnii din Qingdao – China – ediția a -11-a a expoziției China International Meat Industry Exhibition (CIMIE). Printre companiile românești din sector care şi-au trimis reprezentanţi în China se numără Caroli, Cristim, Ana și Cornel, Avicarvil, Vascar, Inorogul și Prestigio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =