David Lyle, special..." />

Expert: Șoferii români sunt foarte nervoși

David Lyle, specialistul irlandez cunoscut pentru şocantele sale campanii de prevenire a accidentelor de circulaţie, a făcut profilul psihologic al şoferilor români, afirmând că aceştia sunt foarte nervoşi la volan, cel mai probabil din cauza „sângelui latin”. foto

Prezent în România pentru conferința „Siguranța Rutieră în context european”, cel considerat un veritabil psiholog al şoferilor a poposit, luni dimineaţă, în Piaţa Unirii din Capitală, unde a studiat traficul, pentru a realiza un profil al românilor aflaţi la volan.

După ce a analizat comportamentul conducătorilor autor, Lyle a spus că aceştia sunt foarte nervoşi şi a pus acest lucru pe seama „sângelui latin”, în condiţiile în care, spune el, şoferii nordici sunt mult mai calmi. 

În plus, irlandezul a observat foarte mulţi şoferi singuri în maşină şi a explicat că aceasta ar putea fi una dintre cauzele producerii ambuteiajelor. Potrivit lui Lyle, dacă românii s-ar organiza şi s-ar strânge mai mulţi pentru a merge la serviciu cu maşina unui coleg, traficul ar fi mult mai degajat.

Iniţial, David Lyle a realizat spoturi pentru combaterea terorismului, însă ulterior, din cauza unui accident căruia i-a căzut victimă nepoata lui, care a paralizat după ce a fost lovită de o maşină în timp ce se plimba cu bicicleta, s-a profilat pe campanii preventive în domeniul circulaţiei rutiere. Multe dintre acestea sunt considerate şocante… citește tot pe www.money.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =