COMUNICAT..." />

Excluderea ARTRI amplifica problemele grave ale IRU

COMUNICAT

București,  4 mai 2018

EXCLUDEREA ARTRI AMPLIFICĂ PROBLEMELE GRAVE ALE IRU

Astăzi, 4 mai 2018, ARTRI, membrii și partenerii săi au luat notă de rezultatul votului Adunării Generale a IRU, în urma căruia a fost respins apelul asociației noastre împotriva deciziei abuzive a conducerii IRU din noiembrie 2017.

În istoria de 70 de ani a IRU, „execuția” fără precedent a unui membru cu peste 50 de ani de activitate în Sistemul TIR – recunoscut și apreciat în plan național și internațional – evidențiază consolidarea unui regim totalitar, lipsit de transparență în gestionarea fondurilor TIR și de orice respect față de transportatorii utilizatori de carnete TIR.

Indivizii din conducerea IRU consideră probabil că astăzi au încheiat un capitol complicat pentru ei.

Dimpotrivă, excluderea abuzivă a ARTRI nu ușurează în niciun fel răspunderea conducătorilor acestui ONG elvețian care monopolizează un sistem în care este mandatat pentru „imprimarea și distribuirea carnetelor TIR”. Problemele grave, juridice și morale, rămân la fel de relevante, în ciuda plăților compensatorii de aproximativ 20 de milioane de franci elvețieni (din circa 1 miliard de franci elvețieni), efectuate către o bună parte din membrii TIR votanți.

La ora actuală, aceste probleme fac obiectul unei investigații penale în curs de instrumentare pe rolul mai multor autorități judiciare. La momentul potrivit, toate datele obiective vor fi suficiente pentru elucidarea adevărului.

Le mulțumim public asociațiilor care nu au crezut povestea „salvării IRU” prin sancționarea abuzivă și premeditată a ARTRI.

ARTRI închide acest capitol cu fruntea sus și cu conștiința împăcată.

Cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, eforturile noastre își vor aduce roada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 2 =