EVW Holding implementează soluţiile telematice WebEye pentru eficientizarea operaţiunilor de administrare a flotelor DAF

EVW Holding, importator unic DAF în România, a încheiat un parteneriat cu furnizorul de soluţii telematice WebEye, cu scopul reducerii cheltuielilor de administrare a flotelor DAF. Astfel, toate vehiculele din flota demo a EVW Holding vor fi dotate cu unităţi de bord WebEye. EVW Holding se alătură dealerilor europeni DAF în campania „Să conducem pentru viitor”, ale cărei priorităţi sunt protecţia mediului şi aplicarea celor mai bune practici în materie de sustenabilitate.

Concret, prin parteneriarul cu WebEye, 50 de vehicule DAF Euro 6 au fost echipate cu sisteme telematice de ultimă generaţie care furnizează utilizatorilor informaţii esenţiale privind modul în care sunt exploatate vehiculele. În final, administratorul flotei primeşte un set de soluţii pentru raţionalizarea cheltuielilor legate de sarcinile de transport.

“Parteneriatul cu WebEye România a fost o alegere firească pentru noi, mai ales că DAF colaborează deja cu WebEye Ungaria. Suntem convinşi că soluţiile furnizate de ei vor adăuga valoare business-ului nostru, mai ales în contextul demarării campaniei „Să conducem pentru viitor”, prin care ne implicăm în promovarea unui mediu de lucru sustenabil în domeniul transporturilor europene”, a declarat Adrian Gorcea, Country Manager – New Trucks Sales, EVW Holding.

„Un business modern înseamnă deshidere către inovaţie, preocupare constantă pentru optimizarea resurselor şi respect pentru mediul înconjurător. Am găsit în EVW Holding un partener care, asemeni nouă, împărtăşeşte aceste valori şi credem, aşadar, că avem soluţiile ideale pentru a răspunde pretenţiilor unei flote moderne, cum este cea de vehicule DAF”, a spus Levente Gall, director de vânzări WebEye România.

Conducerea necorespunzătoare a vehiculului crește considerabil cheltuielile de exploatare și determină uzarea timpurie a diferitelor piese. Utilizarea improprie a ralantiului, de exemplu, crește gradul de încărcare cu funingine a sistemului de post-tratare a gazelor de evacuare, alegerea incorectă a turației provoacă uzarea timpurie a motorului, neutilizarea rulării libere, a frânei de motor, respectiv a retarderului necesită schimbarea frecventă a componentelor sistemului de frânare și a anvelopelor. În consecință, crește consumul mediu al vehiculelor pe de o parte, ceea ce se reflectă în cheltuieli de combustibil mai mari pe nota de plată a firmelor de transport, pe de altă parte reparațiile devin din ce în ce mai dese. Cu ajutorul serviciului WebEye dezvoltat pentru a susţine campania DAF „Să conducem pentru viitor” pot fi identificate și analizate costurile ascunse care decurg din obiceiurile de condus ale șoferilor. Serviciul analizează în primul rând poziția pedalei de accelerație, utilizarea tempomatului și a intarderului, alegerea turației, modul și frecvența frânărilor, distribuția cuplului, respectiv rularea din inerție, deoarece acestea sunt cele mai importante criterii de analiză a performanței șoferilor, toți acești factori determinând aproximativ două treimi din cheltuielile firmelor de transport.

Datele culese pe parcursul analizelor arată pentru fiecare șofer domeniul în care are nevoie de instruire pentru a-și dezvolta aptitudinile, iar firmele de transport pot propune cursuri de conducere prin intermediul cărora pot fi dezvoltate pe termen lung diferite stiluri de condus în concordanță cu diverse condiții de mediu.

Un alt aspect la fel de important în dezvoltarea serviciului de analiză a stilului de condus a fost ca sistemul să realizeze pentru conducerea firmei un sistem de notare, respectiv un raport și o analiză referitoare la întreaga flotă auto prin intermediul cărora pot fi monitorizate permanent atât dezvoltarea aptitudinilor șoferilor, cât și eficiența cursurilor de formare. Mai mult, sistemul ușurează munca persoanelor responsabile de organizarea transporturilor deoarece permite identificarea șoferului celui mai potrivit pentru realizarea unei anumite sarcini de transport pe baza abilităților sale, astfel optimizându-se și organizarea transporturilor.

Despre Lambda-Com

Lider regional în domeniul soluţiilor telematice, grupul a fost înfiinţat în Ungaria în 2001 şi cuprinde astăzi diviziile WebEye, SpedMart, DataFlow şi BestWay. În 2006 a fost înfiinţată compania WebEye International, ca parte a grupului Lambda-Com, care dezvoltă soluţii în domeniul informatizării transporturilor. În prezent, WebEye activează în 14 ţări din Europa, inclusiv România, şi are 31.000 de sisteme telematice implementate.

Despre EVW Holding

EVW Holding este un business construit de peste 23 de ani în jurul camionului. Suntem unic importator și dealer DAF în România. Oferim azi servicii integrate clienţilor noştri transportatorii prin cele cinci divizii de business:

-vânzări camioane noi (DAF / Isuz / Tatra)
-vânzări camioane rulate
-service camioane (service autorizat DAF / Isuzu, service pentru toate mărcile de vehicule comerciale)
-vânzări piese camioane (OE DAF şi after-market)
-vânzări anvelope camioane (anvelope reșapate Bandag produse în fabrica proprie de la Gilău, anvelope premium, anvelope second line).
Acoperim întreaga țară printr-o vasă rețea națională; sedii la Gilău (sediu central), Arad, Bacău, București, Brașov, Cluj – Sânnicoară, Constanța, Craiova, Gilău, Iași, Pitești. Dealership24 Euro 6 XF dashboard DAF în Republica Moldova.

23-New-XF-instrument-panel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + ten =