Este obligatorie purtarea măştilor în mai multe provincii din Turcia

Ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat marţi că purtarea de măşti de protecţie în spaţiile publice este obligatorie în 42 de provincii, în contextul în care numărul cazurilor de contagiune cu noul coronavirus a crescut odată cu relaxarea restricţiilor, transmite dpa.

‘Nu putem lupta împotriva virusului fără măşti’, a subliniat Fahrettin Koca.

Numărul cazurilor noi de infectare aproape s-a dublat faţă de începutul lunii, când Turcia a autorizat redeschiderea cafenelelor, restaurantelor, parcurilor şi altor locuri publice, şi a anulat interdicţiile de călătorie impuse în cele mai afectate 15 regiuni, printre care Istanbul şi Ankara.

Autorităţile au îndemnat din aprilie populaţia să poarte măşti în locuri aglomerate cum sunt pieţele.

Luni, ministrul sănătăţii a anunţat 18 decese de COVID-19 în precedentele 24 de ore, bilanţul naţional ajungând la 4.825.

Numărul total al infectărilor se apropie de 180.000, dintre care 1.592 raportate în ultimul interval.

Potrivit ministrului sănătăţii, există o creştere în unele regiuni, dar transmiterea poate fi ţinută sub control dacă oamenii poartă măşti şi respectă regulile de distanţare fizică.

De la 1 iulie vor fi redeschise sălile de cinema, de teatru şi saloanele de nunţi, iar programul restaurantelor şi cafenelelor va fi prelungit. AGERPRES/(AS – autor: Irina Cristea, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 5 =