Meteorol..." />

După ploi, vine frigul: temperaturi de -6 grade Celsius

Meteorologii au emis o informare meteo pentru perioada 2-5 octombrie în aproape toată ţara. Vor fi intensificări ale vântului, regim termic scăzut şi brumă, în unele regiuni. foto

În intervalul menţionat vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, cu viteze de 45…50 km/h la rafală şi trecător, mai ales în zona litoralului, 60…70 km/h. 

Vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării cu valori termice care se vor situa cu 10 … 15 grade sub mediile multianuale ale primei decade a lunii octombrie. Temperaturile minime nocturne vor fi negative, îndeosebi în regiunile intracarpatice, favorizând local producerea brumei.

La munte va mai ninge slab în prima parte a intervalului, iar trecător, în zona subcarpatică precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie nu va mai emite avertizări pentru cantităţi mari de precipitaţii, dar temperatura va fi deosebit de scăzută în perioada 2-5 octombrie, ajungând până la minus 6 grade Celsius în depresiuni şi la munte, temperatura urmând să crească de luni, până la 20 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 9 =