<..." />

Drumuri mai proaste ca în Ucraina sunt doar în Africa și Mongolia

Ucraina deține locul 133 într-un clasament de 148 de poziții la capitolul stării drumurilor, alcătuit de către sociologii americani de la Institutul Gallup. foto

La baza ratingului au fost opiniile șoferilor din peste o zută cincizeci de țări din lume, care au fost întrebați: Sunteți mulțumiți de starea drumurilor din țara dumneavoastră?

Satisfăcuți de calitatea drumurilor au fost doar 27% din șoferii ucraineni chestionați. Ucraina a depășit în acest clasament doar țări precum Moldova, Mongolia și țările Africii. Rusia s-a situat în fața Ucrainei doar cu cinci puncte mai sus, ocupând locul 128, iar Belarus este pe locul 67. Liderii topului sunt țările din Emiratele Arabe Unite (90% din șoferi mulțumiți), iar cele mai proaste drumuri, potrivit sondajului, au fost recunoscute cele din Insulele Comore. 

Responsabilii de infratsructură din Ucraina spun că dacă statul va continua să finanțeze reparația drumurilor la modul în care o face în prezent, starea drumurilor va deveni satisfăcătoare abia peste 85 de ani. Astfel, din 167 000 de kilometri de drumuri naționale în anul trecut au fost reparați doar 2 000 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 4 =