Două puncte de trecere a frontierei dintre R. Moldova și Ucraina au fost închise

Punctele de trecere a frontierei dintre R. Moldova și Ucraina „Cosăuţi-Iampoli” şi „Soroca-Ţekinovka” au fost temporar închise. Restricțiile au fost introduse din cauza topirii zăpezii, care a dus la ridicarea nivelului apei în râul Nistru până la 2 metri. Potrivit hidrologilor, situaţia este caracteristică perioadei şi nu prezintă pericol. foto

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova recomandă cetăţenilor să apeleze, în zilele următoare, la alte puncte de trecere. „Este vorba de punctul de trecere Otaci-Moghilevsk-Podolsk. La moment, prin acest punct de trecere fluxul de persoane şi unităţi de transport este unul echilibrat”, a declarat Cristina Rău, ofiţer de presă al Poliţiei de Frontieră. 

Nivelul ridicat al apei din râul Nistru se va menţine până pe 26 martie şi ar putea atinge cote de 3 metri. Situaţia nu prezintă deocamdată pericol de inundaţii în luncă, însă hidrologii nu exclud că, din cauza precipitaţiilor care sunt prognozate pentru următoarele zile, situaţia s-ar putea schimba.

Deocamdată nu se cunoaște când va fi reluată activitatea celor două puncte de trecere a frontierei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + one =