Doi soferi au scapat cu viata dupa ce un pod s-a prabusit in nordul Italiei

Potrivit BBC News, doi șoferi de autoutilitare au scăpat ca prin minune, fara răni grave, dupa ce un pod s-a prăbușit ieri peste un râu din nordul Italiei.

Drumul de provincie ar fi fost în mod normal mai intens circulat, dar a fost puțin trafic atunci când podul a căzut, din cauza măsurilor luate in contextul epidemiei.

Imaginile de la fața locului arată un vehicul roșu de curierat aparent încă în poziție normală pe drumul prăbușit.

Șoferul a fost lovit de zidărie și a fost dus cu elicopterul la spital, dar rănile sale au fost descrise ca fiind minore.

Șoferul unei a doua autoutilitare a reușit să iasa singur din vehiculul său neatins, dar a suferit un șoc, relatează rapoartele. Pompierii verifică râul în cazul în care altcineva a mai fost implicat in acest accident.

Starea podurilor rutiere din Italia a făcut obiectul unei cercetări atente de când 43 de persoane au murit în colapsul gigantului pod Morandi din Genova în august 2018.

Prăbușirea de ieri a avut loc la 100 km mai spre est. Podul leagă regiunile Liguria și Toscana. Oficialii italieni au declarat că structura de peste râul Magra avea o lungime de aproximativ 400 de metri și o înălțime de aproximativ 7-8 m.

Locuitorii din Caprigliola, orașul cel mai apropiat de pod, au spus că au auzit miercuri dimineață un zgomot puternic în jurul orei locale 10:20 (08:20 GMT), urmat de zgomotul zidăriei care se prabusea.

 

Credit foto: Carabinieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 3 =