Diplomația de la Kiev nu este de acord cu amânarea asocierii Ucrainei la UE

Ministrul ucrainean al afacerilor Externe, Leonid Kojara, a declarat că nu susţine propunerea oamenilor de afaceri, de a amâna pentru un an semnarea Acordului de asociere dintre Ucraina şi UE, informează portalul Podrobnosti. foto

Propunerea oamenilor de afaceri ucraineni i-a fost făcută președintelui Viktor Ianukovici acum câteva zile. „Cred că dacă tot amânăm semnarea acordului, niciodată nu vom reuşi să fim pregătiţi”, a subliniat şeful diplomaţiei de la Kiev. Ministrul a precizat că Acordul de asociere prevede o serie de măsuri şi reforme specifice pentru producătorii ucraineni. „Mai mult decât atât, în cazul în care, înainte de această dată, Ucraina va avea realizate reforme active în plan general, odată cu semnarea documentului, vom trece la implementarea reformelor corespunzătoare standardelor europene, pentru că fără acest acord nu are sens să punem în aplicare normele europene”, a explicat Leonid Kojara. 

Pe data de 12 noiembrie, industriaşii ucraineni i-au cerut preşedintelui Viktor Ianukovici să amâne pentru un an semnarea Acordului de asociere la UE. Guvernul de la Kiev speră însă că va reuși să se asocieze la UE în timpul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, care va avea loc la sfârșitul lunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × four =