Din iunie basarabenii vor zbura mai ieftin spre 50 de destinaţii

Începând cu 15 iunie, cetățenii Republicii Moldova vor putea zbura mai ieftin spre 50 de destinaţii. Acest lucru va fi posibil datorită acordului încheiat între instituția de stat Air Moldova şi compania Blue Air, care va efectua zboruri low-cost prin Bucureşti. foto

Deocamdată nu au fost calculate preţurile de zbor pentru fiecare destinaţie. „Pentru a stabili preţurile este necesar de armonizat mai multe lucruri, dar la sigur vor fi preţuri mult mai mici decât cele de acum, sub 100 de euro. De exemplu, la Madrid se zboară aproape 3 ore şi ar putea costa în jur de 100 euro, iar spre unele destinaţii chiar 30-40 de euro”, a explicat directorul companiei Blue Air, Osama Sherif.

Ministrul Transporturilor din Republica Moldova, Anatol Şalaru, a precizat că trei curse low-cost vor fi efectuate direct din Chişinău, iar în celelalte cazuri pasagerii vor pleca la Bucureşti şi de acolo vor fi transferaţi în altă aeronavă.

De asemenea, până în luna septembrie a acestui an este planificată construcţia unui alt terminal pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Astfel vor putea fi evitate unele taxe aeroportuare care în prezent se ridică până la 25 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 17 =