T..." />
martisor soferite

Despre şoferiţe de camion, sănătate spirituală şi trupească

 Tuturor doamnelor şi domnişoarelor, La Mulţi Ani cu ocazia zilei de 8 Martie!

Numărul 32 al Revistei Mişcarea este unul special. Pe de o parte, e dedicat femeii, pentru că pe 1 și 8 martie avem două zile în care o sărbătorim pe aceasta. Cel mai important text din revistă ar putea fi astfel profilul lui Carmen Olteanu, femeia care, din dragoste pentru soţ, a vrut să vadă cum e să stai la volanul unui camion opt ore pe zi. A aflat, lăsând cu gura căscată vameşi, poliţişti de frontieră şi alţi (bărbaţi) şoferi de pe drumurile lumii.

Dar martie e, după iarna cea grea, ce trece urmându-i primăvara dă­tătoare de speranţe uneori prea mari (faţă de ceea ce împlineşte vara, dând în rod toamna şi-ndreptându-se inexorabil spre o nouă iarnă), un anotimp în care trebuie să ne curăţăm. Să ne însănătoşim fizic şi mai ales spiritual. De-aici începe totul. Şi binele, şi răul.

În parteneriat cu statul, a creat proiectul „Christiania“, ce a dăinuit cât dăinuie lucrurile bune în politică pe aceste pământuri binecuvântate de lumina credinţei. Apoi a înţeles. A schimbat strategia. A repetat metoda de făurire, dar fără a se mai baza pe altceva decât pe forţele proprii şi pe donaţii private.

Astfel  e şi Proiectul Nera. În spatele căruia este o filosofie întreagă de viaţă, asimilată după experienţele amare şi loviturile pe care i le-a dat viaţa. Pavel Chirilă susţine că românii sunt cel mai bolnav po­por al Europei.

Poate că este vorba, opinăm noi, despre un fenomen asemănător celui ce se produce la fierberea vinului ori a unor oase, ori a cărnii. A orice, pur şi simplu. În cursul fierberii, impurităţile ies la suprafaţă, în spumă. E treaba ta să scoți cu spumiera mizeriile din materia în fierbere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 5 =