Debit..." />

Debitul Dunării este în creştere, la intrarea în România

Debitul Dunării la intrarea în România, secţiunea Baziaş, va fi în creştere, până la 8.900 de metri cubi pe secundă, peste media multianuală a lunii iunie, de 6.400 de metri pe secundă, arată prognoza pentru următorul interval publicată pe site-ul Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR). foto

Pe tot sectorul, în aval Porţile de Fier, debitele vor fi în creştere. La staţia hidrometrică Isaccea, din judeţul Tulcea, nivelul apei se va situa peste Cota de atenţie (320+30).

Prognoza privind râurile arată că debitele acestora vor fi, în general, în creştere, din cauza precipitaţiilor prevăzute şi propagării apei. 

Creşteri importante de niveluri şi debite se vor produce ca urmare a propagării apei pe râurile din Maramureş şi Crişana.

ANAR informează, de asemenea, că sunt posibile, pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, cu probabilitate mai mare pe cele din jumătatea de sud ţării, scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, precum şi creşteri de niveluri şi debite, cu depăşiri ale Cotelor de apărare, din cauza precipitaţiilor însemnate cantitativ cu caracter torenţial… citește tot pe www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =