Dealerii auto din Ucraina au dublat importul în ajunul aplicării noilor taxe vamale

Șiruri de autotrenuri cu autovehicule de import se formează la frontiera Ucrainei cu Polonia și Slovacia. Dealerii auto încearcă să introducă în Ucraina cât mai multe mașini până pe 13 aprilie, dată la care vor intra în vigoare noi taxe vamale în valoare de 6,5% până la 13% pentru importurile de autovehicule. foto

Ei au explicat că după aplicarea noilor taxe, prețul mașinilor de import va crește cu aproximativ 20-25 de mii de grivne, în condițiile în care vânzările auto din Ucraina au scăzut.

Serviciul Vamal din Ucraina a anunțat că într-o singură zi prin frontiera ucraineană trec câte 130 de autotrenuri. Fiecare dintre acestea transportă de la 4 la 8 autovehicule. Până la anunțarea acestei decizii de urgență a Guvernului de la Kiev prin vama ucraineană treceau câte 40-60 de autotrenuri pe zi. 

Oficialii de la Kiev au precizat că noile taxe, care se adaugă taxelor vamale normale de 10% pentru importuri, vor afecta doar autoturismele echipate cu motoare cu o capacitate de 1.000 până la 2.200 de centimetri cubi. Noile taxe vor intra în vigoare pe 13 aprilie şi vor rămâne în vigoare timp de trei ani. Guvernul ucrainean și-a motivat decizia prin creșterea volumului importurilor de autoturisme care afectează activitatea producătorilor locali.

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − six =