Danemarca vrea să reintroducă controale frontaliere, în limitele normelor Schengen

Danemarca intenționează să impună controale frontaliere, dar în limitele regulilor ce guvernează spațiul Schengen de liberă circulație, a declarat marți noul ministru de externe danez Kristian Jensen, informează Agerpres. foto
Jensen l-a informat despre planul autorităților de la Copenhaga pe omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.

În 2011, Danemarca a reintrodus pentru câteva luni controalele asupra autovehiculelor, nu și persoanelor, între peninsula Jutlanda, singura parte a țării legată de Europa continentală, și Germania.

Totuși, Comisia Europeană a criticat această decizie a autorităților daneze.

Impunerea de controale frontaliere pentru a limita imigrația ilegală și a combate contrabanda a fost una dintre condițiile puse de Partidul Popular Danez (DF) în timpul negocierilor cu formațiunea liberală Venstre în vederea formării unei coaliții guvernamentale după alegerile din 18 iunie.

În cele din urmă, Venstre a preferat să formeze un guvern minoritar, însă având numai 34 din cele 179 de locuri în parlament, liberalii vor fi nevoiți să depindă de sprijinul DF pentru adoptarea legilor.

Alte condiții ale DF au fost reducerea imigrației, organizarea unui referendum cu privire la oportunitatea rămânerii țării în interiorul Uniunii Europene și creșterea cheltuielilor publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − two =