Ministru..." />

Dan Şova: Statul nu va plăti penalităţi către Bechtel

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional, Dan Şova, a declarat că a primit acceptul companiei Bechtel pentru finalizarea discuţiilor privind rezilierea contractului de construcţie a Autostrăzii Transilvania pe 30 aprilie. foto

Şova a precizat că statul român nu este în postura de a plăti către Bechtel o penalitate de 500 milioane de euro pentru încetarea contractului.

„Vom vedea ce poziţie vor avea reprezentanţii firmei, dacă aceasta va fi divergentă sau amiabilă. Am speranţa că vom găsi o înţelegere amiabilă”, a spus Şova, care a precizat că în cazul în care firma Bechtel va avea o atitudine divergentă, problema va fi tranşată la Comisia de arbitraj.

Demnitarul a spus că din cei 416 km ai Autostrăzii Transilvania, doar 52 sunt circulabili, iar alte tronsoane se află la un nivel de realizare de 40%. Şova a afirmat că este greu să înţeleagă cum doar pentru 52 km de autostradă s-au cheltuit în 9 ani 1,4 miliarde euro. El a mai spus că Autostrada Transilvania nu va fi finalizată din fonduri bugetare, ci prin parteneriat public privat sau prin concesiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =