Ministrul Transpor..." />

Dan Şova s-a întâlnit cu reprezentanţi FMI

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, s-a întâlnit  cu reprezentanții FMI și ai Băncii Mondiale (BM). Oficialii au solicitat părții române informații la zi privind stadiul procesului de privatizare a CFR Marfă SA și situația arieratelor, anunţă Minsterul Transporturilor.

Ministrul Dan Șova a prezentat oficialilor faptul că pe 28 martie 2014, conform angajamentului către FMI, Consiliul de Administrație al CFR Marfă a început procedurile de disponibilizare a unui număr de 2.500 de salariați.

Ca măsuri pentru reducerea arieratelor, până la sfârșitul lunii martie au fost compensate creanțele CET-urilor în sumă de 87,4 milioane de lei, a fost casat și valorificat materialul rulant și ieșit din exploatare, au fost încheiate contracte noi și au încetat prestațiile către clienții care au arierate la CFR Marfă.

Șova a supus atenției reprezentanților organismelor financiare internaționale faptul că la ora actuală CFR Marfă nu inregistrează arierate la bugetul general consolidat, nici la furnizorii de energie.

Demnitarul a adus în atenția participanților situația restructurării CFR Călători, explicând că „pe 18 martie 2014, CFR Călători a plătit furnizorii de energie electrică ai CFR SA, diminuându-se datoria către companie. Arieratele către CFR SA vor fi diminuate până pe 15 aprilie. CFR Călători le va plăti din cea de-a doua tranșă a împrumutului acordat prin Ordonanța 8/2013,”, a declarat Dan Șova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + eleven =