Dac..." />

Dacia Logan împlinește zece ani de la lansarea în România

Dacia Logan, modelul care a revoluţionat industria auto, a ajuns la vârsta de zece ani. Logan a fost construit în variantă sedan, break (MCV) şi pick-up. În acest moment, doar versiunile berlină şi break se mai află în producţie. Logan a fost modelul cu care francezii de la Renault au implementat în industria auto un nou concept – sedanul low-cost. Loganul este vândut în Europa, Asia, Africa şi America de Sud, notează economica.net. foto

Mașina s-a numit inițial „X90” și a fost dezvoltată în decursul a patru ani. La un an de la lansarea pe piața românească, Logan a ajuns în Europa de Vest, unde s-a bucurat de un succes răsunător, dar și în alte țări ale globului, sub diverse nume: Renault, Nissan și Mahindra. 

Dacia Logan a beneficiat de o cosmetizare și noul model a fost prezentat la data de 1 iulie 2008, la patru ani de la lansarea celui original. În 2012, producătorul auto românesc a prezentat a doua generație a Daciei Logan, cu ocazia Paris Motor Show. Grila fata a noii Dacii Logan este inspirată de a doua generație a modelului Sandero și vânzările au fost demarate în România în noiembrie 2012.

Logan este asamblat la Mioveni – România, dar și în Casablanca – Marco, Bursa – Turcia și Sao Jose dos Pinhais – Brazilia. A doua generație Logan oferă o gama formată din trei motorizări pe benzină – 0,9L l3 turbo, 1,2L l4 și 1,2L l4 benzina/gpl și un propulsor diesel de 1,5L l4. Cutia de viteze a modelului Logan este una manuală în cinci trepte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × one =