Potrivit Ziarului Financiar, Renault face un ..." />

Dacia electrică

Potrivit Ziarului Financiar, Renault face un pariu de 1 mld. euro: Dacia pregăteşte un model electric. Dacia electrică ar putea aduce la Mioveni afaceri suplimentare de peste 1 mld. euro având în vedere cererea tot mai mare pentru astfel de automobile, pe lângă cele 5 mld. euro pe care Renault deja le rulează în România

Gama Dacia va include atât un model hibrid, cel mai probabil următorul SUV Duster face­lift, cât şi un model 100% elec­tric în gamă. Accelerarea pla­nurilor are loc în contextul în care începând cu anul viitor fiecare grup auto din Europa va tre­bui să se încadreze într-o medie de 95 de grame de dioxid de carbon per kilometru la nivel de flotă.

„Dacia va avea un model electric. Se va întâmpla. Dar nu pot spune când. Trebuie un automobil făcut cu ADN-ul Dacia, altfel nu are sens. Avem tehnologia, avem tot ce ne trebuie, decizia e luată, Dacia va avea acest automobil şi vom anunţa când va fi mo­mentul“, explică Hakim Boutehra, direc­to­rul general al Renault Com­mer­cial Rou­ma­nie şi di­rec­tor ge­neral al clus­terului pen­tru Europa de Sud-Est în ca­drul Renault, pentru Româ­nia, Bulgaria şi Republica Moldova.

Viitoarea maşină electrică de la Dacia ar putea costa circa 15.000-20.000 de euro pentru a veni în concurenţă directă cu VW e-Up! Sau Skoda citigo e iV, care însă promit o autonomie de 270 km, faţă de circa 250 km în cazul modelului Renault K-ZE pe care va fi bazat viitorul model Dacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 6 =