Iat..." />

Cum poate fi gestionată flota de transport mai profitabil?

Iată o întrebare la care a intenționat să ofere mai multe răspunsuri Conferința națională pentru eficientizarea managementului și optimizarea costurilor flotelor auto. Un eveniment care a avut loc la Crowne Plaza, în București, pe data de 30 octombrie.

Au participat nume importante din lumea managementului de profil: Nicolas Lebaron, manager gestiune resurse materiale la Apa Nova, Cristian Milea, country manager Opel România, Dan Opriu, fleet manager Cristim, Daniel Ivan, director general Fleet management services, Gabriel Șerban Marin, șef Departament servicii generale BCR, Dragoș Roșca, președinte Delta Invest sau Florin Bejenaru, car fleet manager Orange.

Într-o atmosferă colocvială, creată de moderatorul Marcel Pungă, specialiștii le-au explicat invitaților ce factori trebuie luați în considerare pentru o bună planificare financiară a managementului unei flote de transport, care sunt beneficiile externalizării managementului de flote și ale închirierii pe termen lung, implicațiile fiscale asupra managementului flotelor auto.

Cei interesați au putut auzi ce cred acești specialiștii despre valoarea reziduală, despre valoarea de piață a unui camion, de ce o companie aflată în ascensiune preferă leasingul operațional, iar nu leasingul financiar. Concluzia majorității vorbitorilor a fost că, în următorii 4-5 ani, accesul la finanțare pentru companii va fi mai dificil. Banii oferiți de bănci vor fi mult mai restrictiv acordați. Presiunea asupra resurselor financiare va crește. Prin urmare, leasingul operațional va foi preferat.

Sigur, aș fi preferat să văd acolo și un transportator redutabil, chiar doi, care să ne arate ce strategie de afaceri recomandă. E greu de crezut că APIA ar putea avea o expeiență semnificativă în domeniul flotelor, spre a fi prezentată celor care vor să afle mai multe lucruri interesante.

Evenimentul a fost organizat de Evensys, în parteneriat cu Opel, Rompetrol și Wizrom. Revista „Mișcarea” s-a aflat printre partenerii media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =