EuroAvocatura face oficiul de a p..." />

Cum arata Codul Rutier 2020

EuroAvocatura face oficiul de a publica varianta integrala a Codului Rutier 2020 dupa ce fost el modificat, in mai multe randuri.

Șoferii români riscă să se aleagă cu amenzi foarte mari, din pricina unui gest banal, pe care îl pot face, la volan. Cei care sunt prinși în fapt vor putea să fie sancționați, după cum prevede și Codul Rutier din 2020. Chiar și pe perioada stării de urgență, conducătorii auto care sunt observați că aruncă resturile țigărilor pe stradă pot să primească amenzi usturătoare. Este vorba de o sancțiune ce poate fi acordată de către ofițerii de la Brigada Rutieră, atunci când este observată neregula.

De asemenea, amenzile prevăzute pentru această contravenție, potrivit legislației ce se află în vigoare, la acest moment, sunt cuprinse între sumele de 1.305 și 2.900 de lei. Acest lucru mai înseamnă și o contravenție între 9 și 20 de puncte de amendă. Totodată, amenda pentru aruncatul mucurilor de țigară pe carosabil se află în clasa a IV-a de sancțiuni, scrie Impact.

Într-o primă fază, când autoritățile au demarat o campanie de înștiințare cu privire la această lege, șoferii au fost trași pe dreapta și doar mustrați. Nu au fost aplicate inițial și amenzile foarte mari, fiind o lege valabilă și în cazul celor care aruncă și gunoaiele menajere sau resturi, pe geamul mașinii, când sunt în trafic.

De la 1 iulie, cei care dau examen pentru obținerea permisului de conducere trebuie să aibă cel puțin 10 clase terminate. În trecut, era nevoie doar ca aceștia să fie la vârsta majoratului. Totodată, persoanele mai în vârstă vor fi nevoite să facă mai des controlul medical, pentru reînnoirea permisului de circulație, scrie si EVZ. Pe viitor, evaluările medicale şi psihologice pentru toţi conducătorii auto vor fi îmbunătăţite prin actualizarea periodică a baremurilor de evaluare, pentru a elimina posibilitatea obţinerii frauduloase a acestor avize.

De asemenea, se are în vedere înăsprirea pedepselor pentru cei care folosesc telefonul la volan, aceasta fiind una dintre cauzele majore de accidente rutiere.

Autorităţile au în vedere şi monitorizarea video a probei practice pentru obţinerea permisului auto, pentru a nu mai fi cazuri în care sunt favorizate unele persoane. Alte modificări au în vedere interzicerea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar, dar şi majorarea perioadei de suspendare a permisului auto în funcţie de numărul de kilometri cu care a fost depăşită limita de viteză.

Credit foto: Romania TV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + nine =