Transportul cu trenuri de mare vite..." />

Cum aduci marfă din China?

Transportul cu trenuri de mare viteză din China a devenit obișnuit pentru producătorii mondiali de electronică, comercianții de modă europeni, producătorii de piese de schimb și alte întreprinderi din industriile unde viteza este esențială. Acest tip de transport este „mijlocul de aur” între transportul maritim și cel aerian.

În ciuda numeroaselor avantaje ale trenurilor de mare viteză, expeditorii refuză adesea acest serviciu altor mijloace de transport. Principalul motiv este adesea nevoia de a trimite un recipient din stația de sosire către destinatarul final.

Dmitry Pokhodenko, șef de operațiuni, AsstrA China, explică cum pot să navigheze rapid și economic astfel de containere în întreaga Europă.

 

– Dmitry, care sunt opțiunile pentru transportul ulterior al containerelor care sosesc la stațiile feroviare de mare viteză?

Transportul cu trenul de mare viteză pe una dintre cele mai populare rute între Chengdu, China și Malaszewice, Polonia, durează până la 16 zile. După ce trenul ajunge la stația Malaszewice, clientul are două opțiuni: utilizarea unui camion cu containere sau livrarea mărfurilor la gara ferată a destinatarului. Experții AsstrA recomandă opțiunea feroviară, dacă există un tren bloc direct de la Malaszewice la stația destinatarului. În caz contrar, trebuie să fie prin intermediul camioanelor de containere.

Voi da un exemplu care implică un transport pentru client între Chengdu și Praga. Nu există trenuri bloc directe în mod regulat între Malaszewice și Praga. Atunci când selectați un pickup de cale ferată, echipa AsstrA va trebui să efectueze o singură expediție pe platformă în ordinea normală a rândului, negând astfel complet avantajul livrării de mare viteză din China. Ca urmare, transportul „accelerat” ar dura în cele din urmă 3-4 săptămâni. În astfel de cazuri, transportul containerelor prin camion este schema optimă pentru livrarea încărcăturii către destinatarul final.

Alegerea transportatorului de containere depinde de următorii factori:

Primul este viteza. Trenul ajunge la stația Malaszewice, unde AsstrA oferă ulterior o gamă completă de servicii pentru client. Specialiștii din companie aranjează independent T1 și CMR, plătesc taxele de colectare a stațiilor și transferă containerul de pe platformă către o remorcă cu două sau trei axe. În termen de 1-2 zile, în funcție de locul de descărcare, mărfurile sunt livrate destinatarului final.

Al doilea este manevrabilitatea. Posibilitatea de ocolire în caz de accidente sau de închidere a șoselelor și libertatea de mișcare în afara drumurilor speciale de acces garantează livrarea de mărfuri direct la ușa depozitului destinatarului. În cazul livrării în Ucraina, transportul rutier economisește timp semnificativ peste transportul feroviar, ceea ce necesită deplasarea mașinii pe altă pistă pentru livrarea ultimei mile.

În cele din urmă, fiabilitatea. Datorită cooperării cu parteneri de încredere, limitelor de viteză strict aplicate și angajamentului echipei AsstrA față de siguranță, transbordarea la container este efectuată cât mai rapid și mai sigur posibil. Mai mult, specialiștii AsstrA urmăresc transportatorul de containere prin intermediul tehnologiei de urmărire care permite clienților să primească informații periodice despre locația încărcăturii.

 

– Există restricții privind utilizarea camioanelor pentru containere?

Restricțiile privind transportul containerelor coincid cu restricțiile aplicabile trenurilor de mare viteză, adică nu sunt acceptate mărfuri periculoase pentru transportare.

Există anumite restricții privind greutatea. În Europa, această limită este de până la 22 de tone. La livrarea în Ucraina, greutatea mărfii nu poate depăși 16,5 tone, deoarece se utilizează numai transportoare cu două axe pentru containere.

Nu există restricții geografice. Cele mai populare rute pe care clienții AsstrA utilizează vehicule cu containere pentru marfă livrată în ultima milă implică Polonia, România, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Belarus, Ucraina, țările Baltice și Finlanda.

Prin folosirea propriilor mașini și prin prezența biroului AsstrA din Malaszewice, clienții corporativi se bucură de opțiuni individuale de livrare, personalizate. În cazul cooperării pe termen lung și fructuoase, clienții beneficiază de condiții premium pentru livrarea trenurilor de mare viteză din China, livrările de tranzit și transportul ulterior al containerelor.

Nu fiți timizi – este timpul să încercați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + seven =