Aşa cum n..." />

Cu cât s-au scumpit carburanţii în ultimele 12 luni

Aşa cum ne-am obişnuit deja la o zi maxim două după ce OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România, modifică preţurile carburanţilor şi ceilalţi actori de piaţa locală aplică aceeaşi majorare.

Ieri, capital.ro informa că OMV Petrom a majorat preţurile carburanţilor cu opt bani la benzină şi cu patru bani în cazul motorinei. Aceasta este prima ajustare a preţurilor realizată în luna octombrie a acestui an. Astăzi, preţurile au fost modificate şi de Rompetrol şi de Lukoil.

Lukoil, a treia companie după numărul de staţii de craburanţi, a copiat fidel creşterea de la OMV Petrom: 8 bani/litru la sortimentele de benzină şi 4 bani/litru în cazul motorinelor. Preţurile medii la Lukoil, conform site-ului propriu sunt următoarele: benzina Euroluk 95 costă 6,12 lei/litru, iar sortimentul Ecto 98 este comercializat începând de astăzi la un preţ de 6,8 lei/litru. Preţul unui litru de motorină Euro L Diesel este de 6,17 lei, iar sortimentul mai scump – Ecto Super Diesel este comercializat la preţul de 6,56 lei/litru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 4 =