Producătorii de camioane Ma..." />

Criza și producătorii de camioane

Producătorii de camioane Man Trucks & Bus, Scania și Daimler suferă din cauza crizei, care a influențat negativ rezultatele financiare de la începutul anului 2012. Contextul economic i-a afectat pe fiecare producător în mod diferit. De exemplu, Volvo și Paccar au înregistrat o creștere a veniturilor, după cum relatează portalul europa-trucks.ru, care a făcut o analiză de ansamblu a activității celor mai mari companii producătoare de camioane. foto

În ultimele luni, grupul Man Trucks & Bus a atras atenția datorită unei campanii de publicitate eficiente. Însă starea producătorului nu este neapărat de invidiat: în primul semestru din 2012 a avut un profit brut mai redus cu 95%. În acest an Man Trucks & Bus a vândut tehnică în valoare de 40 de milioane de euro, în timp ce în perioada similară a anului trecut a câștigat o sumă de 854 de milioane de euro.

Producătorul suedez de camioane Scania a avut în primul semestru din acest an o scădere a profitului de 10%, constituind 4,6 milioane de euro. Potrivit sursei, prognozele companiei pentru al doilea semestru sunt optimiste.

Camioanele Daimler sunt vândute bine, însă învestițiile lor nu pot fi recuperate deocamdată. Daimler, care deține Mercedes Trucks, estimează o creștere a vânzărilor cu 34% în al doilea semestru din 2012. Între timp, venitul companiei s-a redus cu 11% de la începutul acestui an. Totuși, vânzările bune ale camioanelor Mercedes îi face să creadă pe producători că își vor reveni până la sfârșit de an.

În același timp, rezultatele financiare ale Paccar, deținătoarea companiilor Daf și Kenworth, sunt pozitive pentru al doilea trimestru din 2012: profitul s-a majorat cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut. Criza a afectat mai puțin și activitatea Volvo. Compania suedeză a înregistrat deja o creștere a venitului cu 6% de la început de an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − ten =