Volvo a anunţat că v..." />

Criza din Europa opreşte producţia Volvo

Volvo a anunţat că va opri producţia la principala sa uzină din Suedia pentru o săptămână, în această lună, din cauza cererii scăzute de maşini pe piaţa europeană. foto

Compania, ce are pierderi din cauza vânzărilor slabe din acest an, a anunţat într-un comunicat de presă că va opri uzina Torslanda, din vestul Suediei, între 29 octombrie şi 2 noiembrie, o săptămână de sărbătoare tradiţională în această ţară, scrie Automotive News Europe.

„Europa este principala piaţă pentru Volvo şi continuarea recesiunii afectează cererea pentru maşinile noastre”, a declarat Jan Gurander, director financiar şi CEO. „Pe acest fond, este esenţial pentru noi să continuăm să construim într-un mod flexibil”.

Oprirea producţiei este adiţională unei decizii anterioare de a reduce producţia la uzina Torslanda de la 57 la 50 maşini pe oră. Această modificare a intrat în vigoare de la 1 octombrie 2012.

Vânzările pe piaţa europeană a companiei deţinute de grupul chinez Geely au scăzut cu 10,6% în primele 8 luni, conform datelor ACEA, în timp ce scăderea medie în zonă a fost de 6,6% în aceeaşi perioadă.

La Salonul Auto de la Paris, Doug Speck, director de vânzări Volvo, a spus că producătorul suedez este încă în grafic pentru a-şi mări vânzările mondiale la cel puţin 800.000 maşini până în 2020. În 2011, Volvo a vândut 449.225 maşini, în creştere cu 20,3% faţă de 2010, anul în care compania a fost cumpărată de la Ford de către Geely, pentru 1,8 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + twelve =