La ora actuală German..." />

Criză de șoferi de camioane în Germania

La ora actuală Germania se confruntă cu problema lipsei șoferilor de camion calificați, iar în viitor situația ar putea deveni și mai drastică. Experții sugerează atragerea șoferilor cu o vârstă de peste 65 de ani, precum și a femeilor, relatează Deutsche Welle. foto

Un studiu realizat de compania germană de control tehnic și certificare TÜV Rheinland, aproximativ 84% din respondenții reprezentanți ai companiilor de transport au remarcat o lipsă acută de șoferi de camioane calificați. Mai mult de 80% din cei chestionați au calificat situația pregătirii cadrelor în acest domeniu drept „proastă” și „destul de proastă”.

„Dacă situaţia nu se va schimba, siguranța traficului din Germania este amenințată”, a menționat reprezentantul TÜV Rheinland, Jürgen Brauckmann. „Stresul şi suprasolicitarea șoferilor duc la creșterea riscului de accidente”, a mai subliniat el, sugerând că situația ar putea fi remediată de către autorități, care pot să stimuleze financiar companiile să organizeze cursuri de formare profesională a șoferilor.

Între timp se intensifică luptă pentru șoferii buni și angajații își schimbă de multe ori de locul de muncă. Una din cauzele lipsei de conducători auto este salariul mic, arată studiul TÜV Rheinland. Pentru a compensa pierderea a 30 000 de șoferi care se vor pensiona în curând, experții propun păstrarea angajaților care au împlinit deja 65 de ani, oferindu-le un program de lucru convenabil. O altă sugestie este de a face din șofatul de camion un job atractiv pentru femei. În prezent, proporţia femeilor în această sferă este de doar 4%, subliniază studiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − nine =