Firma care con..." />

Costuri mai mari pentru Magistrala 5 de metrou

Firma care construiește stația și depoul Valea Ialomiței într-un contract de 231,6 milioane de lei primește încă 12,2 milioane de lei pentru devierea rețelelor edilitare între Romancierilor și Valea Ialomiței. foto

Lucrările au fost adjudecate de constructorul Max Boegl, pe 20 noiembrie, prin negociere fără anunţ de participare. Contractul vizează lucrări de deviere a reţelelor edilitare aferente Magistralei 5, lot Romancierilor – staţia Valea Ialomiţei inclusiv depou şi galerie de legătură, conform cerinţelor precizate în caietul de sarcini, se arată în anunţul de atribuire al Metrorex. 

În martie 2011, Metrorex a semnat cu Max Boegl un contract de 231,6 milioane lei, fără TVA, pentru construcţia staţiei şi depoului Valea Ialomiţei, parte a Magistralei 5.

Contractul pentru lucrările de rezistenţă a secţiunii Râul Doamnei – Opera (Haşdeu), cu o lungime totală de 6,2 kilometri şi 9 staţii, a fost adjudecat la vremea respectivă de asocierea Astaldi – FCC – Delta ACM – AB Construct pentru 918,9 milioane lei, fără TVA.

La jumătatea acestui an, Metrorex a atribuit şi acestei asocieri un contract de 69 milioane lei (15,5 milioane euro) fără TVA pentru lucrări suplimentare, de deviere a reţelelor edilitare.

Primele trenuri pe Magistrala 5, de la Râul Doamnei şi de la staţia Valea Ialomiţei, până la Eroilor, ar fi trebuit puse în funcţiune în cursul anului 2015. Magistrala 5 va fi gata însă abia în 2016. (Money.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =