Situația ..." />

Coronavirus încetinește Sectorul Logistic Chinezesc

Situația coronavirusului din Wuhan se dezvoltă rapid și provoacă complicații în industria transporturilor globale.

Wuhan este capitala cu creștere rapidă a provinciei Hubei din China, situată la intersecția râurilor Yangtze și Hanshui. Wuhan este un hub de producție și transport de importanță globală. În oraș există 500 de întreprinderi industriale, majoritatea asociate cu industria auto și transport.

În efortul de a reduce răspândirea epidemiei, China a anunțat o „carantină” în masă pentru controlul agentului patogen. Datorită răspândirii unui nou tip de pneumonie cauzată de coronavirus 2019-nCoV, Guvernul Central al Chinei a extins sărbătorile de Anul Nou până în 2 februarie 2020. Municipalitățile din Shanghai, Suzhou, Nanjing, Wuxi, Hangzhou, Ningbo, Guangzhou Și Shenzhen au oferit actualizări oficiale cu privire la răspândirea agentului patogen și au impus carantina până în 10 februarie. În plus, majoritatea companiilor își au angajații care lucrează de la distanță până la sfârșitul lunii februarie.

Vyacheslav Gural, Directorul Regiunii Asia la AsstrA, comentează această situație: „Din cauza răspândirii coronavirusului, legăturile de transport de marfă și feroviar cu provincia Hubei au fost suspendate până în 29 februarie. Teoretic, transporturile pot fi efectuate pe calea aerului. Cu toate acestea, numărul de zboruri ceea ce ar putea atenua traseul de logistică a scăzut, de asemenea, livrările atât cu zboruri de marfă dedicate, cât și cu zboruri de pasageri au fost parțial suspendate. „

 De regulă, în timpul Anului Nou Chinezesc, care durează o săptămână determinată de calendarul lunar, volumul traficului de mărfuri scade. În acest an, suspendarea activității industriale chineze a redus și traficul de marfă în această perioadă.

Vyacheslav Gural adaugă: „În ceea ce privește transportul de marfă din China, este puțin probabil ca exporturile să fie oprite. Cu toate acestea, restricțiile legislative în țările importatoare pot fi bariere suplimentare. Luna Februarie nu ar trebui să fie considerată de top în industria logistică chineză ca sezonul „ridicat „. În același timp, ne-am angajat să ne îndeplinim obligațiile și vom depune toate eforturile pentru a atinge toate termenele date de circumstanțe. Pentru a face acest lucru, echipa noastră de experți folosește scheme alternative de livrare.

 Sperăm că lupta globală împotriva coronavirusului va da roade și situația se va stabiliza, deoarece autoritățile chineze vor lua măsurile necesare pentru combaterea virusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =