..." />

Coridorul de transport Marea Baltică – Marea Neagră, discutat la Kiev

Subiectul dezvoltării coridorului de transport internațional Marea Baltică – Marea Neagră a fost discutat la o reuniune a reprezentanților ministerelor Transporturilor din Belarus, Georgia, Letonia, Moldova, Polonia și Ucraina, organizată la Kiev. foto

Delegația ministerului Transportului din Belarus a propus părților elaborarea unui proiect care să prevadă dezvoltarea complexă a coridorului de transport Marea Baltică-Marea Neagră pentru perioada 2014-2015, care să includă infrastructura de transport pe ape,  feroviară și rutieră. 

Reprezentanții din Belarus au mai menționat că până în anul 2015 vor fi electrificate tronsoanele de cale ferată Minsk-Jlobin-Gomel și Jlobin-Kalinkovici-Barbarov, precum și Molodecino-frontiera cu Lituania și au solicitat colegilor ucraineni să informeze despre planurile de electrificare a tronsoanelor adiacente de pe teritoriul Ucrainei.

Experții au discutat și despre situația transportului rutier și feroviar de mărfuri, tendințele în dezvoltarea transportului combinat. Părțile au făcut și un schimb de opinii privind introducerea documentului electronic în formatul de „ghișeu unic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × one =