Controlorii de trafic aerian au intrat în grevă. Sunt afectate toate cursele care urmau să decoleze sau aterizeze după ora 09.00

Greva generală a controlorilor de trafic aerian a început la ora 9.00 și afectează zeci de zboruri programate pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. foto

Cinci zboruri ale companiei Ryan Air, spre și dinspre Roma și Berlin, și unul dinspre Timișoara, au fost anulate, însă nu există precizări dacă aceste anulări au vreo legătură cu acțiunea controlorilor de trafic aerian. Blue Air notează pe pagina proprie de Facebook că deocamdată sunt afectate trei zboruri: Roma — București, Hamburg — București și Florența — București.

„Din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din România, care intră în vigoare astăzi, începând cu ora 9:00 (ora României), pentru moment sunt afectate trei zboruri: Roma — București, Hamburg — București și Florența — București, ce au restricții de decolare de peste trei ore. Nu putem previziona dacă aceste restricții se vor păstra sau reduce, prin urmare rugăm pasagerii Blue Air să se prezinte la aeroport la ora prevăzută pentru decolare”, se spune în mesajul companiei.

„Nu avem informații din partea ROMATSA cu privire la durata acestei greve. Teoretic, este pe durată nelimitată. Sperăm să nu fie o situație critică, după două ore, va fi mai dificil. În două ore, toate cursele programate au aterizat și decolat, unele dintre ele cu întârziere”, potrivit  reprezentantului biroului de comunicare al Aeroportului Otopeni.

Întrebat despre destinațiile cu dificultăți: „Sunt afectate toate cursele care urmau să decoleze sau aterizeze după ora 09.00”, a mai spus reprezentantul biroului de comunicare al Aeroportului Otopeni.

El a continuat precizând că se încearcă „minimizarea disconfortului pasagerilor care trec prin Aeroportul Henri Coandă. Recomandarea noastră rămâne să țină legătura cu compania și să vină în aeroport la timp, dacă nu au fost anunțați de compania aeriană. Abia după ce se termină greva vom putea atenua întârzieri. Este mai bine să ajungi mai târziu decât să vii în altă zi”, a mai precizat Valentin Iordache.

„În fiecare zi obișnuită vorbim de aproximativ 150 de aterizări și 150 de decolări”, a spus Valentin Iordache, director de comunicare, subliniind că ar putea fi afectate inclusiv zborurile dinspre seară.

Zilnic, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă se înregistrează, în medie, 320 de zboruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 9 =