Poliția de Fr..." />

Controale intensificate la frontierele României

Poliția de Frontieră Română efectuează verificări amănunțite asupra persoanelor și mijloacelor de transport care tranzitează granițele țării, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, și, ca urmare, avertizează că timpii de așteptare pentru efectuarea formalităților pot crește. foto

„Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe”, se arată în comunicatul Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

În acest sens, au fost luate măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și de creștere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

„Poliția de Frontieră va continua să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competență, respectiv va continua cooperarea inter-instituțională la nivel european și un schimb operativ și eficient de date și informații la nivel național pentru combaterea eficientă a infracționalității transfrontaliere”, precizează sursa.

Deşi intensificarea controalelor vizează toate frontierele României, cele mai mari probleme au fost semnalate la graniţa de vest. La punctele de frontieră din Arad, Mehedinţi, Bihor, cel mai mult au de aşteptat camioanele care au format coloane lungi de câţiva kilometri. Şoferii sunt nemulţumiţi şi nu înţeleg de ce autorităţile au decis să intensifice măsurile de control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − six =