Construcția autostrăzii Struma din Bulgaria va afecta circulația în perioada estivală

Agenția de Infrastructură Rutieră din Bulgaria avertizează că lucrările de construcție la tronsonul patru din autostrada Struma vor afecta traficul rutier la granița Bulgariei cu Grecia în perioada estivală, atunci când circulația este mai intensă, scrie agenția Novinite de la Sofia. foto

Autoritățile bulgare au anunțat că începând cu această săptămână circulația rutieră dintre localitățile Strumyani și Kulata va fi redirecționată prin satele Marino Pole și Chuchulogvo pentru a evita aglomerația.

Această redirecționare provizorie a traficului va fi în vigoare până în mijlocul lunii septembrie. 

Începând cu săptămâna viitoare și porțiunea din drumul European E79 de la Strumyani în direcția Sandanski, Petrici și Kulata va fi închisă până în luna aprilie. Traficul va fi redirecționat prin satele Mikrevo, Drakata, Valkovo, Struma, Lebnitsa și Ribnik.

Bulgarii au început lucrările la noul tronson al autostrăzii Struma, care face legătura între Sofia și granița cu Grecia în luna mai 2012. Construcția celui de-al patrulea tronson cu o lungime de 15 kilometri ar trebui să fie finalizat în martie 2014. Valoarea proiectului este de 56 de milioane de leva (30 milioane de euro).

Novinite scrie că autostrada Struma este prioritară pentru Bulgaria, făcând parte din coridorul paneuropean 4, care leagă Europa Centrală de Atena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =