Vâ..." />

Constanţa: Navigaţia suspendată din cauza vântului puternic

Vântul deosebit de puternic a restricţionat activitatea în porturile maritime şi tranzitarea prin Bara Sulina şi Canalul Dunăre – Marea Neagră. foto

Directorul Căpităniei Constanţa, Alexandru Mezei, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, că în Portul Constanţa se menţine suspendarea manevrelor de navigaţie pentru navele comerciale, restricţia fiind introdusă pe fondul intensificării vitezei vântului.

Manevrele de navigaţie au fost sistate şi în porturile Midia Năvodari şi Mangalia. 

”În momentul de faţă vântul este în continuare deosebit de puternic, din sector nord-vestic, cu forţa de 8-9 grade pe scară Beaufort (46 – 49 km/h) şi cu intensificări la rafală ceea ce ar face periculoase manevrele în incinta portuară, dar şi pe pasa de acces în port”, a declarat Mezei.

Din cauza vântului foarte puternic au fost suspendate temporar şi operaţiunile de încărcare a navelor comerciale, cu macaralele şi podurile rulante şi benzile transportoare de la cheu.

Şi tranzitul prin Ecluza Agigea de pe Canalul Dunăre – Marea Neagră şi prin Bara Sulina a fost suspendat temporar din cauza vântului puternic… citește tot pe www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =