Consiliul European pledează pentru menţinerea sancţiunilor împotriva Rusiei

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, în timpul unei conferinţe de presă în Germania, în ajunul summitului G7, că se pronunţă pentru menţinerea şi extinderea sancţiunilor împotriva Rusiei.

„Vom discuta politica noastră faţă de Ucraina şi Rusia în lumina celor mai serioase încălcări ale înţelegerilor de la Minsk din luna februarie. Cred că vom demonstra unitatea G7 faţă de politica sancţiunilor. Având în vedere situaţia actuală, dacă cineva va dori să înceapă o discuţie privind modificarea regimului sancţiunilor, atunci această discuţie poate avea loc doar pe marginea înăspririi sancţiunilor”, a declarat Donald Tusk, citat de agenția Interfax.

Totodată, el a subliniat că participanţii la summit ar fi vrut să vadă şi Rusia la această reuniune. „Cu toţii am fi vrut ca Rusia să se afle la masa G7. Însă acest grup nu este unul al intereselor politice şi nici al celor economice, ci este, în primul rând, o comunitate care împărtăşeşte valorile comune. De aceea, Rusia nu se află astăzi printre noi şi nu va fi invitată la reuniunile noastre atât timp cât va continua politica sa agresivă faţă de Ucraina”, a mai declarat Tusk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − fourteen =