Condiţii meteorologice nefavorabile pentru călătorie în Slovenia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii asupra faptului că Agenția de Mediu din Slovenia menţine atenţionarea de temperaturi foarte scăzute şi vânt puternic, pentru zilele de la începutul anului 2015. foto

Circulația pe autostrăzile și drumurile naționale și județene din Slovenia, în special în regiunile de la frontiera cu Italia și Ungaria, va fi îngreunată din cauza poleiului și a vântului. Traficul va fi lent, vizibilitatea redusă și vor fi înregistrate numeroase blocaje în trafic.

Există pericolul de avalanșe în munți.

Recomandăm conducerea prudentă și respectarea semnelor și avertizărilor de trafic. Reamintim că, în perioada de iarnă, din cauza căderilor de zăpadă, se menține posibilitatea impunerii unor restricționări suplimentare ale traficul rutier pentru autovehiculele grele/camioane pe toate autostrăzile din Slovenia.

Cetăţenii români care călătoresc în Slovenia sunt sfătuiţi să conducă prudent și să respecte semnele și avertizările de trafic, să echipeze corespunzător autovehiculele pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere, în cursul nopții, să se asigure că au provizii suficiente de combustibil și alimente. De asemenea, există posibilitatea impunerii unor restricții suplimentare ale traficul rutier, cu precădere pentru camioane, pe toate autostrăzile din Slovenia.

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Slovenia să se informeze din timp cu privire la situația traficului rutier și feroviar, a restricțiilor existente, precum și la alertele meteorologice emise în țările învecinate.

Informații privind situația traficului rutier în Slovenia pot fi obținute, 24/24, de la Centrul de informare asupra traficului rutier (www.promet.si), precum şi la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 88 518 (internațional).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 8 =