Asociația Română pentru Tranporturi Rutier..." />

Comunicat de presa

Asociația Română pentru Tranporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) constată cu surprindere că, în pofida semnalelor trase de profesioniștii din domeniu, autoritățile române au decis menținerea tacită a prevederilor Hotărârii nr. 43/01.07.2021 a Comitetului Național pentru Situațiile de Urgență prin care șoferii profesioniști au fost excluși din lista excepțiilor de la măsura carantinării persoanelor care provin din țările cu risc epidemiologic ridicat.

Ceea ce a părut la începutul lunii iulie o omisiune temporară devine astfel o măsură inexplicabilă și discriminatorie la adresa șoferilor profesioniști și totodată o lovitură serioasă aplicată firmelor de transport, afectate oricum de efectele tot mai invazive ale legislației europene.

Înțelegând eforturile autorităților de a combate pandemia de covid-19, nu putem să nu remarcăm că decizia autorităților române nu a fost motivată de un context epidemiologic dramatic, ci a decurs mai degrabă din dorința pernicioasă de aliniere rapidă la măsurile precipitate ale UE de implementare a pașaportului sanitar.

ARTRI  solicită Guvernului României să reevalueze situația dintr-o perspectivă economico-socială pragmatică și să decidă de urgență includerea șoferilor profesioniști în lista excepțiilor de la măsura carantinării persoanelor care provin din țările cu risc epidemiologic ridicat.
Este o măsură indispensabilă, fără de care economia națională în general și transportul românesc în special riscă să fie grav afectate, cu repercusiuni periculoase inclusiv în plan social.

Preluat de pe www.artri.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =