Comisia mixtă interguvernamentală de colaborare economică între România și Ucraina s-a reunit la București

În perioada 10-11 iulie a avut loc ședința Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-știinţifică România-Ucraina, la sediul Ministerul Transporturilor din București. Ședința a fost condusă de către miniștrii transporturilor din Ucraina, Volodymyr Omelyan, și omologul său român, Alexandru Răzvan Cuc.

Scopul reuniunii a fost întărirea cooperării în plan politico-diplomatic, economic şi cultural între cele două state.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Ucrainei din România, părțile au discutat despre căile de activizare a colaborării bilaterale dintre Ucraina și România în domeniul transportului și infrastructurii, inclusiv pe segmentul de transport rutier, feroviar și naval, precum și despre colaborarea interregională și transfrontalieră, strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) etc.

La finalul reuniunii cei doi miniștri au semnat un protocol, în care au fost incluse înțelegerile părților privind următorii pași comuni pentru dezvoltarea colaborării în domeniile menționate. De asemenea, cele două delegații au convenit activizarea grupurilor de lucru separate din cadrul Comisiei, în special a grupului de lucru din domeniul turismului, precum și a grupului implicat în problema modernizării punctului de trecere Solotvino-Sighetul Marmației, a navigației pe Dunăre și dezvoltării infrastructurii de transport, în special în cadrul TEN-T.

Delegațiile au convenit organizarea Comisiei interministeriale pe probleme de transport rutier, în luna septembrie a anului curent, la Kiev.

Următoarea reuniune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico- ştiinţifică România-Ucraina va avea loc în Ucraina, în anul 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =