Comisia Europeană aprobă achiziția TNT Express de către FedEx

Comisia Europeană a aprobat, sub reglementările UE privind fuziunile, achiziția companiei olandeze TNT Express de către FedEx Corporation, informează portalul Intermodal&Logistic. foto

În urma unei investigații deschise în iulie 2015, Comisia a concluzionat că achiziția nu ridică probleme în ceea ce privește concurența întrucât FedEx și TNT nu se concurează reciproc pe același segment de piață, iar entitatea juridică rezultată în urma achiziției va avea competitori puternici pe toate segmentele de piață pe care va activa.

Comisia Europeană dă astfel undă verde propunerii de achiziție a TNT de către FedEx pentru suma de 4,8 miliarde de dolari.

“Suntem încântați că am primit acordul necondiționat al Comisiei Europene”, a declarat David Binks, Președinte Regional pentru Europa al FedEx Express. “Credem că împreună, TNT Express și FedEx vor furniza o valoare adăugată angajaților, clienților și acționarilor ambelor companii”.

FedEx și TNT Express vor continua să lucreze constructiv cu organismele de reglementare autorizate pentru a obține acordul tranzacției în celelalte regiuni, incluzând China și Brazilia. Cele două companii preconizează că tranzacția va fi încheiată în prima jumătate a anului 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + nine =