..." />

Colectarea taxei de drum în Belarus va începe de la 1 august

Noul sistem de colectare electronică a taxei de drum din Republica Belarus – BelToll – va funcționa oficial de la 1 august 2013, a anunțat ministrul Transporturilor de la Minsk, Anatolii Sivak. foto

Colectarea noii taxe a fost planificată pentru 1 iulie 2013. Ulterior autoritățile belaruse au decis să le mai dea răgaz șoferilor, precizând că sistemul BelToll va funcționa de la începutul lunii iulie doar în regim de testare.

Guvernul de la Minsk a decis să introducă obligația plății de drum pe 815 kilometri de autostradă. Taxa se va aplica tuturor autovehiculelor şi va fi colectată prin intermediul unei unităţi de bord. 

Astfel, circulația va deveni contra cost pe întreaga distanță a autostrăzii M1/E30 Brest (Kozlovici) – Minsk – frontiera cu Rusia (Redki), precum și pe câteva porțiuni de pe autostrada M2 Minsk – Aeroportul Național Minsk, M3 Minsk – Vitebsk, M4 Minsk – Moghilev, M5/E 271 Minsk – Gomel și M6/E 28 Minsk – Grodno – granița cu Polonia (Bruzghi).

Valoarea taxei va varia de la 0,04 până la 0,12 euro/1 kilometru, fiind achitată în funcție de greutatea autovehiculului și numărul de osii. Operatorul sistemului taxelor rutiere este compania austriacă Kapsch TrafficCom AG. Potrivit agenției Belta, austriecii au investit 267 de milioane de euro pentru introducerea sistemului electronic de plată BelToll. (Belta)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =