Șofe..." />

Codul rutier va fi adoptat miercuri în şedinţa de Guvern

Guvernul va adopta miercuri noul Cod rutier. Aşa a anunţat premierul Victor Ponta care a menţionat că şoferii se vor putea urca la volan cu o alcoolemie de până la 0,2 miligrame alcool pur în aerul expirat. foto

La şedinţa de săptămâna trecută, miniştrii PSD nu s-au înţeles cu cei de la PNL în ceea ce priveşte noul Cod rutier, chiar dacă atât premierul Victor Ponta, cât şi ministrul Radu Stroe anunţaseră că vor fi adoptate noile reglementări. 

Ponta a susţinut că a aplicat regulile europene în ceea ce priveşte consumul de alcool. Totodată, ultimele modificări asupra Codului rutier convenite cu ministrul de Interne, Radu Stroe, prevăd suspendarea permisului pentru neplata amenzilor în termen de 30 de zile, măsură aplicabilă şi în cazul infracţiunilor. 

O altă modificare se referă la modificarea în actuala lege a obligației care există pentru procurori, judecători de a-l lăsa să conducă pe cel care a comis o infracțiune, respectiv accident soldat cu moartea victimei sau vătămări corporale, grave, alcool, conducere fără permis.

USL va decide, la ședința de astăzi, dacă noul Cod rutier va fi elaborat sub formă de lege sau de ordonanță de urgență — temă mult discutată în ultima perioadă în cadrul alianței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 5 =